LA VINYA

La Cooperativa de Vila-rodona elabora exclusivament el raïm de les vinyes dels seus socis, ubicades principalment als municipis de Vila-rodona, Aiguamúrcia, Valls i la Secuita. Són vinyes catalogades totes elles dins denominacions d’origen (DO Catalunya, DO Tarragona i DO Cava, que donen prestigi i avalen la qualitat dels vins i caves obtinguts.

Predomina la producció de vins blancs, procedents de les varietats Macabeu, Parellada i Chardonnay, tot i que en els darrers anys hi ha un important augment de les varietat negres, com Ull de Llebre, Cabernet Sauvignon i Merlot.

El clima mediterrani suau de la zona, permet una maduració molt sana dels raïms i una coloració molt bona en els raïms negres que propicia l’obtenció d’uns vins estructurats, equilibrats i complexes al tast.

En les varietats blanques, aquesta conjugació entre clima i sòl permet l’obtenció d’uns raïms, que una vegada elaborats en les modernes instal·lacions del celler, produeixen uns vins blancs de graduació moderada, aromàtics i afruitats.

Un estricte control de cada una de les parcel·les conreades, fa que disposem d’una absoluta traçabilitat dels nostres vins i caves, coneixent en tot moment de quines vinyes prové el raïm amb el qual han estat elaborats, permetent un intercanvi directe entre productor i consumidor.